Pink Wall Project

10

THE WAVE WALL PROJECT
Maritime location influences sculpted profile design of front elevation

Location
South Devon coast

Disciplines
Contemporary architectural design.
Planning negotiation.
Sloping site used as an asset rather than a constraint.

Client
Private

Status
Planning permission received.
Project manager appointed.

PROJECT OVERVIEW

Skip the overview and view the Gallery.

This contemporary designed dwelling, enjoying spectacular views of the sea and countryside, will replace a dilapidated dormer bungalow. The wave wall, profiled to reflect the shape of the sea which it overlooks, is punctuated with openings to enable access to the views, but helps to diminish the visual impact of large glazed areas that so often dominate the design of houses in similar positions.

The design retains the existing spacious terrace and uses the topography of the sloping ground to create a garage and level rear garden. The internal space has four bedrooms plus accommodation for an au pair or elderly parent; all habitable rooms enjoy a view of the sea.